Opgericht in 1996 was ITOA een van de eerste pioniers in het toepassen van Internet technologie voor zakelijke doeleinden. In 1998, 4 jaar nadat het Internet toegankelijk werd voor het grote publiek in Nederland, realiseerde ITOA voor Airmiles de mogelijkheid om producten aan te bieden via 4 kanalen:

  • Aanschaffen in een fysieke winkel, waarbij het saldo werd bijgewerkt via het Internet
  • Traditionele Wehkamp-achtige verzendhuis bestellingen met bonnen
  • Bestellen uit een folder of catalogus via een voice-response systeem
  • Bestellen via een interactieve website met voor die tijd ongekend veel visuele informatie.

De Airmiles shop was een tijdlang de op twee na grootste commerciële website van Nederland, met een voor die tijd indrukwekkende Internet order-intake van 50.000 orders/jaar.


Bedrijfsvoeringssoftware

Voor Wagenbouw HAPERT, de Nederlandse marktleider voor op kenteken gestelde aanhangwagens, ontwikkelde ITOA
BeePeR , een maatwerk ERP-systeem dat alle aspecten van de bedrijfsvoering bestreek. BeePeR is na meer dan 20 jaar nog steeds volop in gebruik.

Daar hoorde ook een nog steeds vrij unieke webconfigurator bij waarmee eindconsumenten al in 2003 offertes konden aanvragen voor aanhangwagens die zij zelf configureerden waarna dealers deze offertes konden uitbrengen en omzetten in bestellingen bij Wagenbouw HAPERT.


Inmiddels is het tijd geworden voor een eigen ITOA website die inspeelt op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van websites. Daarvoor is er nu een site gemaakt met WordPress 5, met gebruik van een block-editor.